Învață-ți copilul să se spele pe dinți! Iată câteva trucuri!

Este important să acordați atenția cuvenită îngriirii danturii copilului dumneavoastră. Nu vă gândiți că are doar doi dințișori și nu este nevoie săi periați. Medicii stomatologi ne spun că ar fi indicat să începeți periajul dinţilor copilului încă de la erupţia primului, adica în jur de 5-6 luni. După ce dentiția copilului este completă, adică în jurul vârstei de doi ani, atunci poţi începe să-l ajuți să deprindă singur tehnica spălatului pe dinţi. Pe la 4 ani copiii ar trebui să fie știe să se spele singuri pe dinţi.

În momentul în care a apărut primul dinte al copilului, puteți trece să-i masaţi gingiile. Aceasta va ajuta următorii dinţi să iasă mai uşor. Atunci când bebelușul dumneavoastră are mai mulţi dinţişori, atunci oferiți-i o mică periuţă de dinţi adevărată şi eventual puţină pastă de dinţi pentru copii, pentru ca micuțul dumneavoastră să se obișnuiască cu acest obiect și să nu-l respingă atunci când încercați să-l spălați pe dinți. De asemenea, folosiți mult puterea exemplului, pentru că dacă vă observă când vă spălaţi pe dinţi, bebeluşul dumneavoastră va dori să vă imite. După ce a împlinit 3 ani, învăţaţi-l să se spele singur pe dinţişori de 2 ori pe zi (dimineaţa şi seara).

Pentru a-l ajuta să perceapă spălatul pe dinți ca fiind ceva pozitiv, implicați-l și pe el. Lăsați-l să își aleagă singur periuța, poate chiar și pasta dentară. Totuși, nu uitați că totuși dumneavoastră sunteți cel responsabil de calitatea acestora. Este important să utilizați o pastă de dinți care a primit recomandarea medicului stomatolog, deoarece cantitatea de flour necesară diferă de la o vârsta la alta.

Faceți din momentul spălatului pe dinți unul plăcut. Spălați-vă dinții în doi, dimineața și seara. Puneți-vă imaginația la încercare și inventați un poveste în care să includeți această procedură, sau faceți mici concursuri, de genul ”cine are dinții mai strălucitori”? Iar câștigător ar fi, evident, cel mic. Și cum și timpul de periaj trebuie să fie de două minute, poți alege ca momentul spălatului pe dinți să fie însoțit de cântecul preferat al micuțului.

Nu vă pierdeți răbdarea. Evident că la început, primele încercări ale micuțului tău în a-și spăla dințișorii nu vor fi încununate de succes. De aceea este important ca acum să fiți răbdător și încercați să nu-l descurajați. Pentru a vă asigura că are parte de o igienă dentară calitativă periați dumneavoastră dinții dimineața, iar el va putea exersa seara.

Faceți o vizită la medicul stomatolog. Dacă va primi laudele unui medic pentru felul cum își îngrijește dințișorii, dacă i se vor prezenta instrumentele folosite de acesta, iar stomatologul va ști să creeze acea legătură atât de importantă pentru înlăturarea fricii de dentist, atunci puteți fi sigur că micuțul dumneavoastră va da importanța cuvenită igienei orale.

Folosiți o pastă de dinți în alcătuirea căreia să intre ingrediente naturale. Vă sugerăm aici Pasta de dinți cu argilă și căpșuni din gama  Bebe Drag de la Vivanatura. Este un produs hipoalergenic, fiind 99,5% natural și de origine naturală procesat la rece, fără parabeni, SLS, fără fluor. Potrivit specialiștilor de la Vivanatura, ”efectele fluorului sunt considerate de unii specialişti ca fiind discutabile. Fluorul este o substanţă chimică cu un anumit grad de toxicitate și poate determina uneori tulburări ale stării de sănătate. Pasta de dinţi Bebe Drag are o formulă special concepută pentru copiii chiar și de cele mai fragede vârste (1 an), având ca și componente de bază argilă, aloe vera și extracte naturale din plante”. De asemenea, nu formează spumă, iar datorită ingredientelor naturale din care este realizată pasta de dinţi nu prezintă risc în cazul ingerării accidentale moderate (care totuși trebuie evitată).

Sănătatea dinţiilor de lapte este mai importantă decât cred majoritatea părinţilor. De sănătatea lor depinde dezvoltarea maxilarului şi sănătatea dinţilor permanenţi, așa că nu neglijați îngrijirea acestora.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*