Semne de iubire din partea bebelușilor

Bebelușul tău nu poate să-ți mulțumească pentru nopțile nedormite, pentru sacrificiile și orele prelungite petrecute alături de el. Dar, el poate să-ți spună, folosindu-se de propriul său limbaj, cât de mult însemni pentru el. Un număr mare de studii realizate arată că acest lucru este descifrabil încă din primele zile de viață. Descoperă în cele ce urmează în câte moduri îți arată bebelușul tău că te iubește.

Semne de iubiredin partea bebelusilor

Bebelușul te recunoaște

Cu cât petreci mai mult timp alături de bebelușul tău, cu atât se formează o legătură tot mai puternică între voi. Atașamentul este un proces care se desfășoară  zi după zi, oră după oră.

Iar după câteva săptămâni bebelușii își pot recunoaște părinții și îi preferă în devafoarea altor persoane.

Pentru a consolida și mai mult această relație, părinte-bebeluș, învățați să fiți atenți la reacțiile și nevoile sale. De exemplu, după ce îl observați de mai multe ori, o să începeți să vă dați seama care este motivul pentru care plânge.

Zâmbetele bebelușului

Există persoane care afirmă că zâmbetul bebelușului este de fapt o simplă grimasă, sau un reflex involuntar. Faptul că acest lucru nu este adevărat o dovedesc însă cercetările întreprinse recent în acest sens. Zâmbetul unui bebeluș poate însemna imitarea zâmbetului părintelui său, ceea ce denotă crearea unei legături între cei doi. El începe să asocieze fețele părinților cu sentimentul de bine.

Primele zâmbete cu adevărat convingătoare vor apărea între șase și opt săptămâni.

Privitul insistent

Uneori bebelușul tău se poate uita la tine foarte insistent și pătrunzător. El poate recunoaște fețele și mirosul părinților săi foarte devreme. De aceea, următorul pas este să formeze o conexiune între acestea și imaginea vizuală. Astfel, privindu-vă insistent, el încearcă de fapt să realizeze o legătură între sentimentul de încredere simțit prin apropierea fizică și imagine, pe care trebuie să o memoreze.

Când bebelușul vrea în brațe

După vârsta de șase luni, bebelușul devine mult mai conștient de lumea înconjurătoare și dezvoltă zilnic noi abilități practice. Astfel, bebelușul poate acum să vă arate afecțiunea prin moduri de-a dreptul adorabile. Unul dintre acestea este să întindă brațele în direcția părinților, atunci când vrea să fie luat în brațe.

Mare parte dintre bebeluși preferă să stea în brațe, însă reușesc să exprime acest lucru abia mai târziu. Este practic un limbaj al corpului, prin care le arată părinților săi cât de mult îi adoră.

Momente de afecțiune

În jurul vârstei de un an, bebelușii învață să-și arate afecțiunea față de părinții săi prin pupături. Acestea vor fi umede și vor nimeri pe cea mai apropiată parte a corpului disponibilă. La această vârstă ei pot oferi pupici atunci când li se cer, și îi va plăcea să repete acest lucru. Și unde este cel mai potrivit să practici acest obicei dacă nu pe obrazul mamei sau al tatălui, uneori cu un avânt puțin cam mare?

Frica separării

Începând din jurul vârstei de un an, până la aproximativ trei ani, copilul va traversa o perioadă de anxietate privind despărțirea de părinți. De cele mai multe ori când vei pleca din casă, el se va supăra, iar uneori va plânge. Este important pentru el să conștientizeze faptul că te întorci, și că poate conta pe tine, chiar dacă uneori trebuie să pleci și nu vei mai fi cu el fizic.

Este bine să nu încurajezi teama copilului, ci, dimpotrivă, să îi oferi asigurările necesare pentru ca el să depășească aceste momente cu bine.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*